Supermam

Onder de naam SUPERMAM vallen verschillende onderwerpen. Zo is het werkboek Supermam ontstaan voor moederkringen. Is er een magazine in de maak en is er een stichting in leven geroepen. Allemaal geweldige mooie dingen! Hieronder lees je wat het allemaal inhoud.

Moederkringen
We denken dat moeders nooit ziek mogen zijn, dat ze alles moeten kunnen van een bestuurbare auto repareren tot het stoppen van versleten sokken. Tussen door werken we en vliegen we van hot naar her voor de kinderen. Daarbij zorgen we voor het avondeten, dat het huis spik en span is en zo kan ik nog wel even door gaan. Vandaar de naam SUPERMAM want dat zijn we toch? Supermama’s. Ondanks al onze tekortkomingen. We doen zo keihard ons best. Ook al gaat het niet perfect of wordt een probleem niet meteen opgelost. We zetten onze schouders eronder en we gaan door.

De meeste dingen in de opvoeding hebben tijd en de hulp van anderen nodig.  En zo is het idee voor moederkringen ontstaan. Samen met nog een moeder zagen we een grote hulpvraag groeien onder de moeders. De hulpvraag om met andere moeders ervaringen uit te wisselen over de opvoeding. Alleen al over de opvoeding praten gaf verlichting.

‘It takes a village to raise a child’ is een oud Afrikaans gezegde. Met andere woorden: we hebben elkaar nodig in de opvoeding van onze kinderen. In deze maatschappij staan we er min of meer alleen voor. We leven geïsoleerd en zijn druk. We zien moeders vluchtig op het schoolplein of in de supermarkt en denken dat het bij hun perfect gaat. Totdat je met elkaar in gesprek komt.

Een moederkring helpt je elkaar op te bouwen en aan te moedigen. Het helpt je om je kwetsbaar op te stellen en bewust te maken, want je staat er niet alleen voor. We hebben allemaal zo onze worstelingen en meevallers in de opvoeding.

De meerwaarde van het deelnemen aan een moederkring is niet alleen gezellig en tot grote hulp maar je bid ook met en voor elkaar. Onze Hemelse Vader heeft jou moeder gemaakt en dit kind/deze kinderen aan jou toevertrouwd. Hij ziet het dan ook helemaal zitten met jou! Bestel daarom hier het boek nog en start een moederkring.

Boek bestellen? Klik hier.

Magazine
Volgend jaar Mei komt het eerste Supermam magazine uit! Speciaal samengesteld voor jou, lieve mama! Het belooft een prachtig magazine te worden. Boordevol artikelen die je zullen bemoedigen en aanmoedigen in je wandel met Jezus. 

Het team achter het Supermam magazine

Supermam Family

Supermam Family (SF) is een stichting die moeders nationaal en internationaal ondersteunt. Wij willen opkomen voor onrecht zoals Psalm 12:18 zegt ‘..om de verdrukte recht te doen’.
Dat kan in je eigen dorp zijn (denk aan boodschappen doen, huis schoonmaken… kortom ontlasten en ondersteunen) hier in Nederland tot financiële steun aan moeders in Oeganda. Dit met behulp van Esther Amuccu die werkzaam is in Oeganda. Esther ondersteunt wezen en onderwijst moeders over het verbouwen van groenten en fruit, hygiëne, het onderhouden van vee etc.

Mocht je SF willen ondersteunen en/of zou je hier graag onderdeel van willen zijn… doe mij dan even een privé bericht!