Supermam

Onder de naam SUPERMAM vallen verschillende onderwerpen. Zo is het werkboek Supermam ontstaan voor moederkringen. Genieten we alweer van de derde druk van het Supermam magazine en is er een tweede magazine onderweg en is er een stichting in leven geroepen. Allemaal geweldige mooie dingen! Hieronder lees je wat het allemaal inhoud.

Moederkringen
We denken dat moeders nooit ziek mogen zijn, dat ze alles moeten kunnen van een bestuurbare auto repareren tot het stoppen van versleten sokken. Tussen door werken we en vliegen we van hot naar her voor de kinderen. Daarbij zorgen we voor het avondeten, dat het huis spik en span is en zo kan ik nog wel even door gaan. Vandaar de naam SUPERMAM want dat zijn we toch? Supermama’s. Ondanks al onze tekortkomingen. We doen zo keihard ons best. Ook al gaat het niet perfect of wordt een probleem niet meteen opgelost. We zetten onze schouders eronder en we gaan door.

De meeste dingen in de opvoeding hebben tijd en de hulp van anderen nodig.  En zo is het idee voor moederkringen ontstaan. Samen met nog een moeder zagen we een grote hulpvraag groeien onder de moeders. De hulpvraag om met andere moeders ervaringen uit te wisselen over de opvoeding. Alleen al over de opvoeding praten gaf verlichting.

‘It takes a village to raise a child’ is een oud Afrikaans gezegde. Met andere woorden: we hebben elkaar nodig in de opvoeding van onze kinderen. In deze maatschappij staan we er min of meer alleen voor. We leven geïsoleerd en zijn druk. We zien moeders vluchtig op het schoolplein of in de supermarkt en denken dat het bij hun perfect gaat. Totdat je met elkaar in gesprek komt.

Een moederkring helpt je elkaar op te bouwen en aan te moedigen. Het helpt je om je kwetsbaar op te stellen en bewust te maken, want je staat er niet alleen voor. We hebben allemaal zo onze worstelingen en meevallers in de opvoeding.

De meerwaarde van het deelnemen aan een moederkring is niet alleen gezellig en tot grote hulp maar je bid ook met en voor elkaar. Onze Hemelse Vader heeft jou moeder gemaakt en dit kind/deze kinderen aan jou toevertrouwd. Hij ziet het dan ook helemaal zitten met jou! Bestel daarom hier het boek nog en start een moederkring.

Boek bestellen? Klik hier.

Magazine

supermam-iii-1

Het Supermam magazine speciaal gemaakt voor moeders zit weer boordevol mooie en inspirerende artikelen, leuke columns, gratis kaarten, een poster en fijne weetjes die jou uitdagen en bemoedigen in je geloofswandel. Klik op onderstaande link en bestel 2 magazines en betaal GEEN verzendkosten! https://scholtenuitgeverij.nl/boeken/supermam-vrij/ Of abonneer je dan ben jij de eerste die het magazine twee keer per jaar op de mat krijgt https://scholtenuitgeverij.nl/abonnement/supermam/

Het team achter het Supermam Magazine

 

Supermam Foundation logo

‘Zij opent haar hand voor de ellendige, zij spreidt haar handen uit naar de arme.’ Spreuken 31:20

Supermam Foundation (SF) is een stichting die moeders nationaal en internationaal ondersteunt. Wij willen een helpende hand bieden waar nodig. Dat kan in je eigen dorp of stad zijn (denk aan boodschappen doen, huis schoonmaken… kortom ontlasten en ondersteunen) hier in Nederland tot financiële steun aan moeders in Oeganda.
 
In Oeganda doen wij dit met behulp van onze Oegandese vriendin Esther Amuccu. Esther woont en werkt in Soroti. Door de droogte de afgelopen jaren word er weinig tot niks geoogst en worden mensen wanhopig. Moeders beroven zich van het leven omdat ze hun kinderen niet langer kunnen zien honger lijden, vaders smeken of overvallen winkels voor een beetje voedsel…  Doodzieke mensen die geen geld hebben voor medicatie. Esther zag al deze nood groeien en besloot te helpen en wij willen haar daarbij ondersteunen.
 
Esther ondersteunt op dit moment weeskinderen door ze op te vangen en in hun eerste levensbehoeften te voorzien.
 
Ze onderwijst moeders over hygiëne, voeding en het verbouwen daarvan, het onderhouden van vee, ze geeft Bijbels onderwijs en bemoedigt ze in hun moederschap.

Ik ken Esther al 20 jaar. Deze foto maakten we tijdens onze eerste ontmoeting in 1999.

Ik zou het ZO ontzettend tof vinden als wij samen met jou moeders in nood kunnen ondersteunen. Dus heb jij tips, ideeën of wil je SF graag financieel ondersteunen? Doe mij dan een privé bericht of neem snel een kijkje op onze website http://www.supermam.nu. Ps. Daarop vind je een doneer-button om gelijk te kunnen doneren 😉