Wortels in het water

 

Gisterenavond keken mijn man en ik de uitvaart plechtigheid terug van Billy Graham. Een man wiens invloed groot was. Zeer groot. Graham sprak in totaal voor meer dan 210 miljoen mensen in meer dan 185 landen live over het geloof. Daarnaast bereikte hij met zijn televisietoespraken, films, video’s en podcasts honderden miljoenen mensen.

Vanmorgen vroeg ik mij af hoe iemand tot aan het einde toe van zijn leven vol kan blijven van de liefde van Jezus. Ik moest denken aan Jeremia 17:7; ’Gezegend is de man die op de Heere vertrouwt, wiens vertrouwen de Heere is. Hij zal zijn als een boom die bij water geplant is, en die zijn wortels laat uitlopen bij een waterloop’.

Als onze wortels in het water staan en we dagelijks drinken van het levende water wordt onze twijfel aan het bestaan van God steeds kleiner en groeit daarentegen ons geloof EN onze liefde voor onze Maker. Het is dus van groot belang dat we onszelf dagelijks vullen met de woorden van God. De Bijbel.

Toen onze dochter ons maanden lang wakker hield ’s nachts en ik echt aan het einde van mijn latijn was maakte ik de keuze om haar beneden neer te zetten, zodat ik in ieder geval weer eens door kon slapen. Omdat wij geen camping bedje hadden besloot ik gelijk die dag naar de Prénatal te rijden en een camping bedje te kopen. Ik was vastbesloten: dit ging niet weer gebeuren! Ik wilde doorslapen!

En zo moeten jij en ik vandaag ook een besluit nemen als we vol willen blijven van de liefde van Jezus.

Mag ik je daarom oproepen tot het maken van dat besluit? Bestel hier ‘jouw tijd met God’, leg je Bijbel klaar, hang Bijbelteksten op in je auto of op de koelkast, zet gospelmuziek aan… Vul je gedachten met woorden van God, zodat Psalm 1:3 waarheid zal worden in jouw leven: ‘Want Hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, waarvan het blad niet afvalt; al wat hij doet, zal goed gelukken’. Net als in het leven van Billy Graham.

“Someday you will read or hear that Billy graham is dead. Don’t you believe a word of it! I shall be more alive then than I am now. I will just have changed my address. I will have gone into the presence of God” Billy Graham 1918 -2018

Eén gedachte over “Wortels in het water

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.