Supermam – werkboek voor alle mama’s

We denken dat moeders nooit ziek mogen zijn en dat ze alles moeten kunnen. Van een bestuurbare auto repareren tot het stoppen van versleten sokken. Tussendoor werken we en vliegen we van hot naar her voor de kinderen. Daarbij zorgen we voor het avondeten, dat het huis spik & span is en zo kan ik nog wel even doorgaan. Vandaar de titel van mijn tweede boek: SUPERMAM, want dat ben JIJ! Ondanks al je tekortkomingen, doe je zo keihard je best! Ook al gaat het niet perfect of wordt een probleem niet meteen opgelost. Jij zet je schouders eronder en je gaat door. De meeste onderdelen en thema’s in de opvoeding hebben tijd en de hulp van anderen nodig. En zo is het idee voor moederkringen ontstaan.

Samen met een andere moeder zag ik een grote behoefte ontstaan onder moeders. De behoefte om met andere moeders ervaringen uit te wisselen over de opvoeding. Alleen al over de opvoeding praten geeft verlichting en herkenning. ‘It takes a village to raise a child’ is een oud Afrikaans gezegde. Met andere woorden: we hebben elkaar nodig in de opvoeding van onze kinderen. In deze maatschappij staan we er min of meer alleen voor. We leven geïsoleerd en zijn druk. We zien moeders vluchtig op het schoolplein of in de supermarkt en denken dat het bij hen perfect gaat. Totdat je met elkaar in gesprek komt. Dit werkboek is een aanrader voor iedere moeder. Delen is namelijk groeien. Afgelopen zaterdag mocht ik in een interview met EO live iets vertellen over dit boek. Nieuwsgierig? Klik dan op onderstaande foto.

.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.