Inprenten

In het interview op Groot Nieuws Radio (zie media) heb ik het over het inprenten van Gods Woord gehad – Deuteronomium 6:7. Het aanleren van Bijbelteksten is een belangrijk onderdeel van de opvoeding. Je tatoeëert als het ware de woorden van God in hun binnenste. Jaren hing ik Bijbelteksten op de koelkast en zeiden de kinderen het na iedere maaltijd op. Maar er kwam een sleur in, dus ging ik op zoek naar een alternatief. Sinds een paar weken zingen we Bijbelteksten 🎶

Hieronder vind je er een aantal uit de opwekkingsbundel:

Psalm 117 – Looft de Heere alle gij volken – opwekking 54
Psalm 119:5 – Uw Woord is een lamp voor mijn voet – opwekking 69
Psalm 1 – Welzalig de man die niet wandelt – opwekking 244
Psalm 23 – De Heer is mijn herder – opwekking 121
Filipenzen 4:13 – ik vermag alle dingen – opwekking 122
Johannes 15:12 – dit is mijn gebod – opwekking 51
Numeri 6: 24-26 – de Heere zegent jou – kinderopwekking 185
Psalm 19:15 – mogen de woorden van mijn mond – opwekking 59
Matheus 6:9-13 – Onze Vader – opwekking 436
Johannes 20:21 – vrede zij u – opwekking 58
Psalm 51 – create in me a clean heart – opwekking 389
klaagliederen 3:22-26 – Er is geen grens aan de liefde van Jezus – opwekking 425
Romeinen 8:31-39 – wij zijn meer dan overwinnaars – opwekking 479
Matheus 6:33 – Zoekt eerst het koninkrijk van God – opwekking 40
Jesaja 55:12 Gods volk wordt uitgeleid – opwekking 148
Psalm 122 – Ik hef mijn ogen op naar de bergen – opwekking 640

Wij zingen op dit moment (na het avondeten) ‘dit is mijn gebod dat gij elkander liefhebt.’ Gewoon omdat het hard nodig is😅 De liefde onderling is soms ver te zoeken🙈 Dit was dus weer een mooie aanleiding😉

Ps. Ik krijg ook veel vraag naar het boek dat ik met mijn tienerdochter lees. Het boek heet: strijd in je denken voor kinderen, geschreven door Joyce Meyer en Karen Moore.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.