Met vallen en opstaan

Het begon al vroeg. Zoals iedere ochtend maakte ik mezelf op en zag ik die vervelende wijnvlek weer. ‘Bah wat jammer toch dat ik daar geen fatsoenlijke oogschaduw op kan krijgen’ dacht ik nog! Imperfectie in mijn gezicht. Vervolgens zie ik hoeveel eieren we hebben en denk: ‘oh lekker pannenkoeken bakken voor de kids. Wat zullen ze blij zijn als ze thuis komen’. Waarna ik gelijk denk: ‘O nee dan stinkt mijn haar vanavond zo bij de Bijbelstudie’. Imperfectie voor de mensen om mij heen.

Kort daarna heb ik het haar van mijn jongste zoon mooi in model gebracht met veel gel en vertrekken we naar de winkel… Tot overmaat van ramp gooit hij een tas vol kruimels over zijn hoofd! Grrrrr wat voelde ik een boosheid opkomen. Maar waarom? Omdat ik een perfect, gestyled kind mee wil nemen naar de winkel, omdat ik niet wil stinken naar pannenkoeken en omdat ik gewoon graag mooi wil zijn, zonder een vlek op mijn gezicht. Bah al die imperfecties ook.

En dan pats boem raakt het me. Wie vraagt perfectie van mij? Ik zelf? De mensen om mij heen? En voor wie wil ik eigenlijk perfect leven? Voor God of voor de mensen om mij heen. AU!

Natuurlijk voor God. Dat wil ik al heel lang. Daar strek ik mij zelfs dagelijks naar uit…

Dus open ik mijn Bijbel en dan lees ik de volgende tekst: ‘Daarom zult u de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw kracht. Deze woorden, die Ik u heden gebied, moeten in uw hart zijn. U moet ze uw kinderen inprenten en erover spreken, als u in uw huis zit en als u over de weg gaat, als u neerligt en als u opstaat.’ 

Als ik mij focus op mijn hart. Waar de oorsprong van al mijn daden liggen (Lucas 6:45 en Spreuken 4:23). En van daaruit God (soms weer opnieuw) lief heb, dan ga ik er meer vanuit leven en vind ik dat imperfecte helemaal niet meer interessant! En al moet ik dit nog 100 keer leren met vallen en opstaan, deze imperfecte situaties maken mij bewust, houden me klein en heel dichtbij Jezus.

En zeg nou zelf: wie wordt echt blij van alles dat perfect gaat? Dat is best saai toch?!

 

Eén gedachte over “Met vallen en opstaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.