Onze Hoop

Eind vorig jaar in een interview werd mij gevraagd wat ik graag wilde zien in 2021 voor mijn gezin. Toevallig hadden mijn man en ik het daar net over gehad. We spraken onze hoop uit na een pittig jaar. Zoals sommigen van jullie weten is onze zoon chronisch ziek. Hij werd daar 3 weken voor opgenomen en eigenlijk gaat het nog steeds niet goed met hem. In gesprekken met artsen, psychologen en docenten verlies je, als ouders, het geloof op genezing en verbetering nog wel eens uit het oog en lijkt je focus op Jezus soms te vertroebelen.

Terwijl mijn man en ik hierover spraken kwamen we op de hoopvolle toekomst waar Jeremia 29:11 over spreekt en hoe we dat willen vasthouden voor ons gezin. En terwijl we spraken voelden we enthousiasme en nieuwe hoop op borrelen. Het spreken over wat God zegt in plaats van onze omstandigheden gaf energie en bevestigde ons geloof.

Om die reden werkten we een op de Bijbel gebaseerde gezins-proclamatie uit. Een proclamatie die we vast willen houden als gezin. Niet als een soort toverspreuk, maar in het geloof dat Gods woorden kracht hebben en nooit Zijn uitwerking missen (Jesaja 55:11). En dat niet alleen, Gods woorden hardop uitspreken geeft geloof en helpt ons op Hem te zien en Zijn bovennatuurlijke kracht te ervaren.Proclameren is o.a. een openlijke afkondiging volgens het woordenboek. Romeinen 10:17 zegt dat het geloof komt door het horen van het Woord van God. Regelmatig moet ik mijzelf er aan herinneren wat de God van hoop zegt en niet wat mijn hopeloze omstandigheden zeggen.

Misschien herken je dit wel.

Wat jouw omstandigheden ook zijn, wat er ook in jouw leven is gebeurd of niet gebeurd Hoop heeft een naam en Zijn naam is Jezus. En Hij wil jou en mij vandaag bemoedigen met Zijn woorden van waarheid. Om die reden heb ik hieronder een paar hoopvolle teksten gezet. Zodat we in herinnering houden dat we wandelen in geloof en niet aanschouwen (II Korinthe 5:7).

  • Wees niet bang of ontzet.. want de strijd is niet aan jou, maar aan God – II Kronieken 20:15
  • God is bij machte te doen ver boven alles wat wij bidden of denken – Efeze 3:20
  • De God van hoop vervult jou met blijdschap en vrede… zodat jij overvloedig mag zijn in in de hoop, door de kracht van de Heilige Geest – Romeinen 15:13
  • Het pad van de rechtvaardigen is als een schitterend licht, dat gaandeweg helderder gaat schijnen – Spreuken 4:18
  • Maar in dit alles zijn wij meer dan een overwinnaars door Hem Die ons heeft liefgehad – Romeinen 8:37
  • Op God vertrouw ik en ik vrees niet – Psalm 56:5

En zo zijn er nog veel meer Bijbelteksten. Ik wil je aanmoedigen de Bijbel regelmatig te lezen en teksten op te schrijven. Mijn ervaring is dat wanneer je ze nodig hebt, ze je te binnen schieten.

Jezus kwam, was, overwon en is. Hij is dezelfde, gisteren, heden en tot in alle eeuwigheid (Hebreeen 13:8)!

 

 

Eén gedachte over “Onze Hoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.