Zuiver hart

De laatste tijd sta ik stil bij het woord: zuiver. En vanmorgen werd ik ermee wakker dus ik ging er even mee aan de slag!

Zuiver betekent puur, rein, schoon, helder, oprecht en transparant. 

Zuiver heeft niks te maken met geen zonden doen of een perfect en/of feilloos leven leiden. Het heeft alles te maken met open en eerlijk zijn naar jezelf en God toe. 

Het vraagt om een oprecht verlangen naar een zuiver leven. Het hebben van een zuiver hart is onderdeel van ons geloofsleven. Gods eerste woorden tegen Abraham waren: ‘Ik ben God, de Almachtige, wandel voor mijn aangezicht, en wees zuiver” (Genesis 17:1). 

Zuiver leven vraagt om een kwetsbare houding. Iedere keer weer wanneer je merkt dat de zonde door je leven sluipt moet je daar open over zijn. Naar jezelf toe en naar God toe. Anders blijft het sluimeren. Het vertroebelt je denken en maakt je hart onzuiver. Leer je hart uitstorten voor God. Gooi alle troep eruit zodat je hart weer zuiver wordt. 

De wereld verlangt naar echte mensen. Zuivere mensen. Authentieke mensen. 

David was zo’n man. Een man naar Gods hart omdat hij verlangde naar een zuiver leven. Ook al ging hij een keer flink de mist in en volgde hij niet zijn hart maar zijn p…. 😉 Daardoor overmande hem de begeerte naar een mooie, getrouwde vrouw. Maar omdat God wist hoe David verlangde naar een zuiver hart werd hij daar ook behoorlijk op aangepakt (lees II Samuel 12).

John Wesley noemde zuiverheid: constante gehoorzaamheid. Een zuiver hart verlangt naar een gehoorzaam hart, een hart dat snel en volledig antwoord geeft aan de fluisterstem en waarschuwingen van God. En dat vraagt om intimiteit met Hem. Je Bijbel lezen en bidden.

Een zuiver hart roept het uit samen met diezelfde David (hij werd ook door schade en schande wijzer 😉 ); ‘Doorgrond mij, o God, en ken mijn hart, toets mij en ken mijn gedachten; zie, of bij mij een heilloze weg is, en leid mij op de eeuwige weg’ – Psalm 139:23-24. 

God doorzoekt onze harten; Hij zei dit ook tegen Jeremia: ‘Ik, de HERE, doorgrond het hart en toets de nieren, en dat, om aan een ieder te geven naar zijn wegen, naar de vrucht zijner daden’ – Jeremia 17:10. De Hebreeuwse betekenis van dit vers is: Ik onderzoek ten diepste.

Een zuiver hart hunkert naar meer dan veiligheid of bedekking van zonde. Hij zoekt ernaar om altijd in Gods aanwezigheid te zijn. En open en eerlijk te zijn. Transparant. What you see is what you get. Jouw ogen weerspiegelen jouw hart.

Het doorzoeken van God in onze harten gaat niet op een gemene manier, maar op een helende manier. Zijn doel is niet om ons te veroordelen, Hij is er op uit om ons nog mooier te maken. Klaar te maken als Zijn bruid voor Zijn komst.

En dit heeft altijd invloed op de mensen om jou heen. Een zuiver hart, geeft en bemoedigt zonder daar iets voor terug te verwachten. Het deelt overvloedig uit zonder eigen belang. 

In onze identiteitstraining gaan wij hier nog veel dieper op in. Je bent van harte welkom!  

Ons verlangen gaat uit naar een zuiver hart voor God omdat het zo’n essentieel onderdeel van je leven met Hem is. Daarom is dit ook ons verlangen voor jou. Hieronder vind je de uitnodiging! Er is nog plek voor 10 vrouwen. 

En wat een grote belofte zit er aan die zuiverheid vast: Zalig die zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien – Matheus 5:8

Want ZIJ ZULLEN GOD ZIEN! Wauw🙌

Een groter cadeau bestaat niet. 

Lieve vrouw, 

Verlang jij ook zo naar een sterke identiteit in deze onzekere tijd? God heeft jou gemaakt voor een tijd als deze. Om volledig tot bloei te komen en te delen van de vele vruchten die Hij in jou heeft gelegd. De training zal levensveranderend zijn voor jou en je omgeving! 

– Patronen worden doorbroken

– Herstel en genezing breekt aan

– Jouw identiteit wordt niet meer bepaalt door mensen of dingen

– Je leert in vrijheid wandelen 

– Rekent af met leugens en maskers

De kosten zijn: €149,- incl. lesmateriaal, koffie, thee & lekkers. 

Op dinsdag 4, 11, 18 en 25 oktober en 1, 8, 15 en 22 november. Van 19.30 uur (inloop 19.15 uur) – 21.30 uur. We zien er naar uit jou te ontmoeten❤️

Liefs, 

Judith & Priscilla

2 reacties op “Zuiver hart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.